Hjem
Kompetansesenter for hestefag
i Nord-Norge og nasjonalt senter
for nordlandshest/lyngshest

Kontakt oss:

post@nnhs.no

Norsk hestesenter
bannerfjordhestsenter
bannerdolehest
bannerfjordhestlag
Rimfakse
lyngshestbanner
bannerUnghest
20. apr 2018 - 22. apr 2018
Hingsteutstilling
20. apr 2018 - 22. apr 2018
Hingsteutstilling
20. apr 2018 - 22. apr 2018
Hingsteutstilling
27. apr 2018 - 29. apr 2018
Midt-Troms Hestesportsklubb
27. apr 2018 - 29. apr 2018
Midt-Troms Hestesportsklubb
27. apr 2018 - 29. apr 2018
Midt-Troms Hestesportsklubb

Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest AS ble etablert i 1989, og er et av de tre nasjonale hestesentra - som hver for seg har sin virksomhet forankret i stortingsvedtak. Fram til 2017 var sentrets navn Nord-Norsk Hestesenter AS. En av senterets viktigeste oppgaver er å bevare og fremme bruken av nordlandshest/lyngshest. Gjennom tjenestene senteret tilbyr bruker vi for det meste nordlandshest/lyngshest. Dette også gjennom terapiridning/handicapridning, på grunn av rasen sitt lyne og rolige væremåte. Senteret skal også arbeide for kompetanseheving og utdanning innen hesteholdet generelt i vår landsdel. Senteret mottar ca 2,2 millioner fra landbruksdepartementet gjennom genressurskapittelet for arbeidet med rasen. Midlene søkes om hvert år og tildeles gjennom statsbudsjettet. Øvrig inntjening kommer fra kommersiell drift gjennom rideskolen, diverse prosjekter, trening av hest, handicapridning og utleie av anlegg med stallplasser. Egeninntjeningen ligger jevnt på ca 60 %.

 

NSNLS har fantatastiske muligheter ihenhold til trening av hest og rytter. Stor utebane og ridehus, forøvrig er travbanen en av våre nærmeste naboer. Det finnes også utallige ridestier i nærområde. Vi tilbyr også oppstalling av hest. Det er flere tjenester som hestesenteret tilbyr, rideskole, terapiridning, handicapridning, leirskole, trening av hest og utleie av anlegg. VI har også fast avtale med faglært hovslager, som jobber her hver 7. uke. Ønsker du noen av våre tjenester kontakt oss gjerne: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

hestiskogen2

 

Ved NSNL arrangeres det statlig kåring for hingster på våren, og fylkesutustilling for hopper, unghest og vallak på høsten.

Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest AS tilbyr en rekke kurs og aktiviteter i egen regi og i samarbeid med andre organisasjoner/lag.

NNHS er godkjent lærebedrift i hestefaget og tilbyr også praktikantplasser.

Nærmeste flyplass er Bardufoss lufthavn som ligger 15 minutter unna med bil.

kart fra gule sider

 

hetiterreng2

 

 

 
 
© Nord-Norsk hestesenter  Logg inn