Hjem
Kompetansesenter for hestefag
i Nord-Norge og nasjonalt senter
for nordlandshest/lyngshest

Kontakt oss:

post@nnhs.no

Norsk hestesenter
bannerfjordhestsenter
bannerdolehest
bannerfjordhestlag
Rimfakse
lyngshestbanner
bannerUnghest
31. mar 2017 - 02. apr 2017
Midt-Troms Hestesportsklubb, Kretstrening derssur med Tonje Wik
31. mar 2017 - 02. apr 2017
Midt-Troms Hestesportsklubb, Kretstrening derssur med Tonje Wik
31. mar 2017 - 02. apr 2017
Midt-Troms Hestesportsklubb, Kretstrening derssur med Tonje Wik
08. apr 2017 - 09. apr 2017
Alslaget for Nordlandshest/Lyngshest Troms
08. apr 2017 - 09. apr 2017
Alslaget for Nordlandshest/Lyngshest Troms
29. apr 2017 - 30. apr 2017
Hingsteutstilling

Nord Norsk Hestesenter As er ett av nord Norges største hestesenter. NNHS har fantatastiske muligheter ihenhold til trening av hest og rytter. Stor utebane og ridehus, forøvrig er travbanen en av våre nærmeste naboer. Det finnes også utallige ridestier i nærområde. Vi tilbyr også oppstalling av hest, iløpet av høsten 2016 kommer vi til å ha kapasitet til å tilby oppstalling til flere hester enn dags dato. Det er flere tjenester som hestesenteret tilbyr, rideskole, terapiridning, handicapridning, leirskole, trening av hest og utleie av anlegg. Ønsker du noen av våre tjenester kontakt oss gjerne: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Historie

NNHS ble etablert i 1989, og er et av de tre nasjonale hestesentra - som hver for seg har sin virksomhet forankret i stortingsvedtak. Ett av senterets viktigeste oppgaver er å bevare og fremme bruken av nordlandshest/lyngshest. Gjennom tjenestene senteret tilbyr bruker vi for det meste nordlandshest/lyngshest. Dette også gjennom terapiridning/handicapridning, på grunn av rasen sitt lyne og rolige væremåte. Senteret skal også arbeide for kompetanseheving og utdanning innen hesteholdet generelt i vår landsdel. Senteret mottar ca 1.4 millioner fra landbruksdepartementet gjennom genressurskapittelet for arbeidet med rasen. Midlene søkes om hvert år og tildeles gjennom statsbudsjettet. Øvrig inntjening kommer fra kommersiell drift gjennom rideskolen, diverse prosjekter, trening av hest, handicapridning og utleie av anlegg med stallplasser. Egeninntjeningen ligger jevnt på ca 60 %.

hestiskogen2

 

Ved NNHS arrangeres det statlig kåring for hingster på våren, og fylkesutustilling for hopper, unghest og vallak på høsten.

Nord-Norsk Hestesenter tilbyr en rekke kurs og aktiviteter i egen regi og i samarbeid med andre organisasjoner/lag.

NNHS er godkjent lærebedrift i hestefaget og tilbyr også praktikantplasser.

Nærmeste flyplass er Bardufoss lufthavn som ligger 15 minutter unna med bil.

kart fra gule sider

 

hetiterreng2

 

 

 
 
© Nord-Norsk hestesenter  Logg inn